Dagbok

 

 

Vinter 2005/2006:

Vi begynner sakte men sikkert å få hjemlengsel. Vurderer frem og tilbake.
Vi har jo alltid hatt et ønske om å flytte for å få litt forandring i hverdagen. Vi snakket mye om hvordan vi skulle gjøre dette. Var jo veldig surt å selge huset som vi har vært med å bygd, huset som var spesielt for så veldig mange flere enn oss.
Var veldig vanskelig på den måten, men vi måtte innse at trivsel gikk foran dette...
Og da vår prinsesse kom til verden i januar, så var det absolutt ingen tvil. Vi var nødt til å ha et godt gammelt nettverk rundt oss, så avgjørelsen ble å flytte hjem til gode gamle Søndre Land kommune.
Vi begynte å tenke på hvordan vi skulle bo, og hva slags løsninger
som gagnet oss mest... Og vi snakket om å kjøpe et billig gammelt hus, pusse opp, og kanskje unne oss en sydentur. Leve litt godt for pengene vi eventuelt fikk til overs for salget av Fagerstrand-huset.
Tankene omkring hvordan vi ville ha det i det nye huset kretset... Ikke noe fristende å gå tilbake til et gammelt hus etter å ha opplevd å bo i et helt nytt hus.
Tanken på hvor godt vi har fått det i huset på Fagerstrand, ga oss mest lyst til å investere i et helt nytt hus, som kunne bli den faktiske husdrømmen vår.
Penger til overs eller ikke, vi har faktisk mulighet til å bygge et hus som er nøyaktig slik vi vil ha det!!
Tvilen er borte, vi bygger et flunkende nytt hus, det er uansett en investering for livet!!
Huskataloger ble bestilt fra hytt og pine, vi leste i dem på senga, på sofa`n, ved kjøkkenbordet og på veranda`n..
Vi dro dem med oss rundt til venner og kjente og kikket og kikket. En dag ble vi helt dårlige av å kikke i dem, så vi la dem på hylla en stund... Vi måtte tenke på noe annet for en stakket stund.
Etter en stund bar det frem igjen med kataloger, og vi fant ut at vi likte litt detaljer og løsninger fra så mange av dem, derfor ble det til at vi tegnet opp løsningene vi ville ha selv, å POFF, så ble det drømmehuset.


Vår 2006:

Planlegging av huset begynner, går til innkjøp av tomt.
Tomt i det nye byggefeltet i Odnes (kvernmoen- sørmoen).
Vi fant en nydelig tomt på enden av feltet... Vi har knallutsikt!
Vi bestemmer oss for snekker, den heldige ble Kjell Erik Stabekk fra Odnes. Han er faktisk nabo`n til tomta vi kjøpte, Så han får like kort arbeidsvei som da vi jobba på Fagerstrand
Vi blir kontaktet av Byggmakker Dokka og de er intr i å være med som leverandør på huset og gi oss gode priser, mot at de kan bruke huset som et visningshus når det er ferdigstilt.
Dette tilbudet tok vi selvfølgelig i mot. Vi er vant til å være en bit av offentligheten nå, å vi er jo vant til å ha fremmede mennesker i huset vårt i tide og utide. Hehe, så visningshus er ingen sak!

 

Sommer 2006:

Vi begynner med grunnmur i midten av juli, NÅ er vi i gang med vår drøm!!!
Grunnmuren er kjedelig arbeid, og vi går derfor ikke i detalj på hva som blir gjort dag for dag på dette, evighetsarbeid=grunnmursarbeid.
Men vi regner nå med å få støpt grunnmuren ferdig i løpet av denne uka eller neste (uke 35-36)
Nå er det faktisk været det kommer an på, for regn gir dårlige arbeidsforhold når man jobber med betong.
Så folkens: kryss fingre og be til høyre makter om pent vær de neste dagene, slik at vi kunne fått ferdig å begynt med
selve bygginga. Det er jo BYGGING som er MORO

 

Uke 35 og 36:

Vi har fått lagt ferdig den vannbårne varmen i hele huset, og i tillegg har vi valgt å legge varmekabler i bad og entrè. Dette fordi vi vil ha mulighet til å slå av den vannbårne og bruke kun kabler på de rommene vi må ha varme i gulv. Vi hadde nemlig varmekabler i gulv på bad og entrè på Fagerstrand og det fungerte veldig fint for oss, så derfor opp med varme i gulvene!

Støping ble utsatt fra torsdag uke 36, til mandag uke 37, så da får vi krysse fingrene for at det ikke blir utsatt en gang til.
Så fortsatt ingen bygging av reisverk, men vi klør etter å få kommet i gang med det nå, å håper at materialer og alt går glatt nå, slik at vi ikke blir mer forsinket.

 


UKE 37 og 38:

Støperene kom, de støpte og de reiste igjen etter en godt utført jobb. Vi er veldig fornøyd med støpejobben.
Tirsdag uke 37 gikk med til kapping og forberedelser til reisverk. Onsdag ettermiddag var alle 4 vegger oppe. JOB VEL DONE!
Nå kommer det vel til å gå rimelig fort fremover en stund helt til man begynner med ”finjobben” inne. Da går det i sneglefart igjen. Det virker i hvertfall sånn.
For når rommene tar form og man kan se for seg resultatet, da får man ikke flyttet fort nok inn! Vi skulle helst flytta inn i går.

Gips utvendig ble ferdig i slutten av uke 38, så nå begynner det faktisk å ligne et hus, å man får litt romfølelse når man går inn i huset. Herlig!!
Takstolene kommer torsdag uke 39, å vi gleder oss vilt! Nå er det mye morsomt som skjer fremover som tak, gulvplater i 2.etg, utvendig panel osv osv... Så nå vil det bli masse oppdateringer med bilder og skje en del nytt på siden vår. Så det er bare å følge med!!

 

UKE 39 TIL 46:

Hvor blir dagene av? Nå har det gått 7 uker siden vi oppdaterte dagboka, å det føles som max 3 uker. Altså... Dagene flyr av sted! Grunnen til at det har vært lite oppdatering her i det siste er på grunn av at det har blitt utført mye småtteri på huset, som ikke er interessant for alle dere der ute. Sløyfer og lekter på tak og vegger, veranda i 2.etg (lufteveranda), snømåking og rydding av søppel. Men denne uka kom panelen, så nå begynner huset å se riktig fint ut... Mangler bare et par detaljer.
Vinduer og dører er også ankommet, men det skal jobbes med litt vindskier og forkantbord og litt mer småtteri før huset blir tett.
Regner med å oppdatere dere oftere nå, etter hvert som det skjer annet enn småtteri” der borte! Hei så lenge!

 

UKE 46 TIL 48:

Ja nå er panelen på plass, vindskier og forkant bord er ferdig, samt kryss i møne. Nå kan man se hvordan huset vil se ut utvendig til slutt, å det gleder oss. Det kommer til å bli så fint! Denne helga i uke 48 blir det satt inn vinduer, og det begynner å bli en god og lun stemning inne i huset! Å Stine er i full gang med møblering i hodet. Tidlig ute kanksje??
Planen og målet er å bli helt ferdig med huset utvendig før jul. Så vi får bare stå på å jobbe!

 

Januar 2007:

Nå er det lenge siden dagboka har blitt oppdatert, og dette skyldes stress.. dagene våre flyr av gårde her.. men det er jo bare bra :-) da kommer vi fortere inn i huset da :-) Desember ble en stille mnd, da det var sykdom og ferie i bildet, så denne mnd sto det så og si helt stille på tomta. Men da nyttår var ferdig feira og hverdagen begynte igjen så gikk tempoet opp, og vi har kommet langt på kort tid.

Vi har til nå… 13. februar.. lagt isolasjon, lektet ut vegger og tak, lagt plast og begynt med panel innvendigJ Å det går som en drøm så langt. Vi bruker Mjøspanel på veggene, ferdig malt i fargen: kaffe latte og siden dette er ferdige plater med panel så legger man fort mange kvadrat. Rørlegger og elektriker har vært på plass og lagt opp en million meter med rør og ledninger.. så det er en utfordring for snekker`n som må slåss med dem :-)

Lover å bli flinkere til å oppdatere dagboka hvis noen kan hjelpe meg med å sette ned tempoet på ukene…

 

Back